Rotumestaruudet

 

Yhdistys järjestää mahdollisuuksien mukaan jäsenilleen rotumestaruuksia eri lajeissa.

Tälle sivulle kirjataan kulloinkin voimassa olevat säännöt.

Vuoden 2024 rotumestaruuskilpailut:

  • 24.2.2024 Tampere, rally-toko: ks. lisätiedot Virkusta

RALLY-TOKO (säännöt 2024)

 

Yleistä

Rotumestaruuskilpailut pyritään järjestämään kerran kalenterivuodessa. Kilpailu käydään osana SPKL:n hyväksymää virallista rally-tokokilpailua. 

Osallistumisoikeus on kaikilla pieniamerikanpaimenkoirilla, jotka täyttävät Suomen Kennelliiton ja SPKL:n määrittelemät osallistumisvaatimukset. Kisaan osallistuvan koiran ohjaajan tai koiran omistajan on oltava Pieniamerikanpaimenkoirat ry:n jäsen. Ohjaajalla tulee olla myös voimassa oleva SPKL:n lisenssi (kertalisenssi tai vuosilisenssi) voidakseen osallistua viralliseen rally-tokokilpailuun.

 

Pisteiden lasku

Rotumestaruudesta kilpailevat kaikissa luokissa vain hyväksytyt tulokset (vähintään 70 pistettä). Jos hyväksyttyä tulosta ei tule, ei rotumestariakaan palkita. Rotumestaruuden pistelaskua varten koirakon radalta saadut pisteet käsitellään kilpailuluokasta riippuen seuraavasti:
 

Alokasluokka: Pistemäärä sellaisenaan

Avoin luokka: Pistemäärä kerrotaan luvulla 1,1

Voittajaluokka: Pistemäärä kerrotaan luvulla 1,2

Mestariluokka: Pistemäärä kerrotaan luvulla 1,3

 

Eniten pisteitä saanut koirakko on rotumestari. Tasapisteiden sattuessa korkeamman luokan tulos voittaa aina alemman luokan tuloksen. Jos tasapisteet ovat syntyneet samassa luokassa, ratkaisee radalla käytetty aika siten, että nopeampi koirakko voittaa mestaruuden.